• ADÓ 1%  Idén is megköszönjük
  mindenkinek, akik megtisztelnek minket
  adójuk 1%-val és ezzel támogatják
  zenekarunk munkáját


 • Nívódíj!  Elismerésben részesült
  karmesterünk!

  Bővebben...

 • Oroszlányi
  Flasmob!  Tovább...

 • Jubileumi Koncert
  Újratöltve  2015.03.08.
  17:00


  Helyszín:


  Oroszlány
  Kölcsey Ferenc Művelődési Központ

  Tovább...

 • ÚJRAINDULÁS!

  Életre kelt a zenekar hivatalos honlapja.
  Kedves látogatóinknak kellemes böngészést és jó szórakozást
  kívánunk.


  Tovább a képekhez--->

Nagysikerű évnyitó koncert

 

Az együttes 1945 májusában alakult Rebersák Alfréd vezetésével.A kezdeti nehézségek után az akkoriban fejlődő bányaipar hathatós támogatásának köszönhetően egyre szaporodó létszámmal, valamint a heti rendszeres próbáknak köszönhetően az 1970-es évekre a magyar amatőr fúvószenekari élet kiemelkedő együttesévé vált. Azóta is számtalan rangos elismerést érdemeltek ki, rendszeres fellépői a különféle társadalmi, kulturális, egyházi és sport rendezvényeknek nem csak Oroszlányon, széles körű repertoárjukkal járják az országot, és gyakran tesznek eleget külföldi meghívásoknak is. A hét évtized alatt több mint 700 zenész fordult meg soraikban, akik közül többen neves művészekké váltak.

A koncerten jelen volt Oroszlány város alpolgármestere, Rajnai Gábor is, aki köszöntőjében kiemelte,a zenekarnak, illetve a tagjainak a bányász hagyományok ápolásában betöltött szerepét. „Úgy terjesztik a zenei kultúrát, hogy szórakoztatnak, s eközben értéket hoznak létre, amelyre joggal büszke Oroszlány. Alapelveik között első a zene tisztelete és szeretete, mely mindig is jellemezte az együttest”.

Nagy Máté, az együttest támogató Oroszlányi Bányász Hagyományőrző Fúvószenekari Egyesület elnöke– többek között –szólt arról, hogy a zenekart politikai oldaltól függetlenül mindenki szereti és segíti Oroszlányban, amelyet olyan elismerések is bizonyítanak, mint az „Oroszlányért” kitüntető díszoklevél, melyet 2014-ben adományozott a zenekar számára a város Képviselő- testülete.

Az évnyitó koncerten Sági Richárd dirigálta a zenekart. A hangverseny nem a megszokott módon vette kezdetét, a zenekar tagjai a nézőtérre bevonulva adta elő Balázs Attila erre az alkalomra írt darabját, a Koncertfanfárt. A repertoár felölelte a "komoly" zenétől a könnyű műfajig a muzsika széles skáláját, így a publikum hallhatta többek között a Bányász Himnusz dallamait felidéző Jó Szerencsét Indulót, Jacob de Haan több művét, Farkas Antal Üvegestánc című szerzeményét, sőt a klasszikus rock műfaját képviselő Deep Purple együttes számaiból álló egyveleget is és a változatos műsort Hajdu Ilona- művésznevén Zso - énekprodukciója tette még különlegesebbé.

A jubileumi évre az együttes több koncerttel, rendezvénnyel is készül, melyek közül a legnagyobb eseményre Bányász-napkor kerül sor, amikor nemzetközi fúvószenekari fesztivállal emlékeznek meg az elmúlt hét évtizedről.