• ADÓ 1%  Idén is megköszönjük
  mindenkinek, akik megtisztelnek minket
  adójuk 1%-val és ezzel támogatják
  zenekarunk munkáját


 • Nívódíj!  Elismerésben részesült
  karmesterünk!

  Bővebben...

 • Oroszlányi
  Flasmob!  Tovább...

 • Jubileumi Koncert
  Újratöltve  2015.03.08.
  17:00


  Helyszín:


  Oroszlány
  Kölcsey Ferenc Művelődési Központ

  Tovább...

 • ÚJRAINDULÁS!

  Életre kelt a zenekar hivatalos honlapja.
  Kedves látogatóinknak kellemes böngészést és jó szórakozást
  kívánunk.


  Tovább a képekhez--->

Nivódíjas karmesterünk!

 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kiemelkedő közösségi és művészeti tevékenységének elismeréseként művészeti és kulturális díjat adományozott a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekarnak, míg Sági Richárd a bányász kulturális hagyományok terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének nívódíját.

Az ünnepi eseményen Lazók Zoltán polgármester méltatta a kitüntetettek érdemeit. Mint Fischer Iván karnagyot idézve kiemelte: Jó, ha dicsérik és kitüntetik az embert, de a zenészeknek ott, akkor, azon a helyen kell jól muzsikálniuk. Ott ülnek az emberek, a bennük lakozó gyermeket kell megérinteni, aki valami szépre vágyik, aki arra vágyik, hogy gondoskodjanak róla, és hogy valami felemelőt halljon. Ez a lényeg, ennek kell a szem előtt lebegnie, és akkor maguktól is jönnek a díjak, kitüntetések.

Két elismerés, két nagyszerű pálya, amelyek találkozása minden alkalommal örömöt, szeretetet, élményt közvetít. Kívánom önöknek, hogy ez maradjon így következő években, évtizedekben is – fogalmazott a városvezető.