• ADÓ 1%  Idén is megköszönjük
  mindenkinek, akik megtisztelnek minket
  adójuk 1%-val és ezzel támogatják
  zenekarunk munkáját


 • Nívódíj!  Elismerésben részesült
  karmesterünk!

  Bővebben...

 • Oroszlányi
  Flasmob!  Tovább...

 • Jubileumi Koncert
  Újratöltve  2015.03.08.
  17:00


  Helyszín:


  Oroszlány
  Kölcsey Ferenc Művelődési Központ

  Tovább...

 • ÚJRAINDULÁS!

  Életre kelt a zenekar hivatalos honlapja.
  Kedves látogatóinknak kellemes böngészést és jó szórakozást
  kívánunk.


  Tovább a képekhez--->

Európa Napja

Mindkét eseményre emlékeztek szombaton délután Oroszlányban, ahol a programsorozat nyitányaként Európai ellenállás a II. világháborúban címmel nyílt kiállítás a művelődési központban.

Közben a főtéren is megelevenedett az élet, ahol többszázan gyűltek össze, kíváncsian várva a flash mobként beharangozott látványosságot, ami nem is maradt el. Először csak halkan hangzott fel az ismerős dallam, majd sorra csatlakoztak a produkcióhoz a Bakfark Bálint művészeti iskola tanárai és növendékei, az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar zenészei, az Evangélikus Kórus és a Városi Énekkar dalosai, hogy Takács Tímea karnagy vezényletével mind teljesebb hangszereléssel és kórussal szóljon az Európai Unió himnusza, Beethoven Örömódája, amit hatalmas ovációval fogadtak Oroszlány lakói.

Az ünnep szónokaként Lazók Zoltán polgármester arról beszélt, hogy valójában ez a nap nem csak az alapító országok állampolgárait, de az összes tagországét érinti, hiszen mindenki, elkötelezte magát a békeprogram, a szociális fejlődés, a gazdasági fejlődés és a szolidaritás alapgondolatai mellett. - Hazánknak a belépés egy nagyszerű esély, egy nagyszerű lehetőség volt, és ma is az. A magyar képességek, a magyar emberek profitáltak ebből az esélyből, ebből a lehetőségből, amit az elmúlt bő évtized uniós fejlesztései is bizonyítanak többek között. Az eltelt 11 év alatt egyetlen kormány sem kérdőjelezte meg, és egyetlen politikai erő nem vitázott azzal, hogy ennek a népnek, nemzetnek igenis Európában van a helye – fogalmazott a városvezető.

A rendezvény ezt követően a szabadtéri színpadon folytatódott, ahol a Kecskédi Néptánc Együttes, az Oroszlányi Népdalkör, a HeMo musical stúdió, illetve a Városi Énekkar szórakoztatta a jelenlévőket, majd a nap zárásaként a Napra zenekar adott koncertet.